InformNapalm розкрив дані ще трьох військових РФ, що брали участь в анексії Криму

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm зібрали дані про участь в агресії проти України ще трьох російських військовослужбовців 234-го десантно-штурмового полку з Пскова, РФ

Про це повідомляється на сайті InformNapalm.

234-ий десантно-штурмовий полку (в/ч 74268, дислокація – м. Псков, РФ) входить до складу 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії. Усього InformNapalm розкрив понад 10 епізодів з фактами участі військовиків цієї дивізії в окупації Криму, захопленні бурових вишок "Чорноморнафтогазу" та бойових діях на Донбасі. 

"Нове розслідування демонструє, що військовики РФ усвідомлювали, що їх перекидають в Україну і вони виконували злочинний наказ на території іншої держави, за це вони і були нагороджені відповідними медалями", - повідомив InformNapalm.

Зокрема, у розслідуванні зазначається, що російський військовик Денис Лаугін 9 березня 2014 року опублікував у своєму фотоальбомі знімок, на якому він зафіксований у вагоні потягу. Підпис під фото: "Їдемо, їдемо…".

Наступну фотографію він завантажив у свій фотоальбом 21 травня з коментарем: "Повертаємося (бувай, Україна….)". А вже 26 червня 2014 року в альбомі Дениса Лаугіна з’явилась фотографія посвідчення до медалі за окупацію Криму.

Лаугін Денис Олександрович 1994 року народження мешкає в Московській області (місто Істра), де і закінчив ПТУ. "Посвідчення до нагороди є доказом того, що служив він у 234 десантно-штурмовому полку, в/ч 74268, дислокація – м. Псков, РФ", - повідомляють волонтери.

В друзях у Лаугіна розслідувачі знайшли ще одного десантника – Андрія Сергійовича Болотова з Воронежа. Болотов опублікував фото того самого табору з підписом "Табір Струги Красні".

"Лаугін і Болотов вочевидь разом перебували в цьому таборі взимку 2014 року, про що свідчать дати публікації фотографій. Селище міського типу Струги Красні розташоване в Псковській області. В альбомі Андрія Болотова теж є фото з медаллю за окупацію Криму", - зазначається в повідомленні.

У списку друзів Болотов позначив як товариша по службі Олександра Рахманіна, який на своїй сторінці вказав, що служив у 234 десантно-штурмовому полку (234 ДШП).

Олександр Рахманін родом з м. Льгов, живе в м. Жєлєзногорськ, на своїй сторінці в замітках написав: "Поїхав в Україну 07.03.14".

"Більше згадок про участь в агресії проти України на сторінках Олександра Рахманіна ми не знайшли, хоч і переглянули обидва його профілі в соцмережі "ВКонтакті" та один в "Одноклассниках". Проте докази надала його сестра Юлія Коньшина-Рахманіна. Вона опублікувала фото брата з медаллю за окупацію Криму.