Окупанти 8 разів обстріляли Об'єднані сили, застосувавши й заборонену зброю

У вівторок, 16 липня, російські найманці на Донбасі 8 разів обстріляли українські позиції, в тому числі 3 рази - із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм мінометів

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позиції Об'єднаних сил біля Опитного зі 120-мм і 82-мм мінометів, поблизу Новотроїцького - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї, неподалік Верхньоторецького - зі станкового протитанкового гранатомету, протитанкового ракетного комплексу та великокаліберного кулемету, в околицях Красногорівки - з великокаліберного кулемету та стрілецької зброї, під Лебединським - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї, у районі Миколаївки - з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемету.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" терористи обстріляли українські укріплення біля Кримського з 82-мм міномету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї, неподалік Новолуганського - з 82-мм міномету, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї.

Втрат з української сторони внаслідок ворожих обстрілів не зафіксовано. На кожен обстріл Об'єднані сили дали відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 16 липня втрат із боку окупантів не зафіксовано.

Від початку доби 17 липня загарбники тричі обстріляли позиції Об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли українські позиції біля Миколаївки з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемету, в районі Широкиного - зі стрілецької зброї, поблизу Мар'їнки - зі станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету.