Розвитковий об’єкт Косівщини "Центр карпатської культури" отримав фінансову підтримку з державного бюджету

Розпорядженням Кабінету Міністрів України №500-р від 10.07.2019 року "Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій" районний бюджет Косівського району отримав субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій

Цільове призначення субвенції у розмірі 3000,00 тис.грн – реконструкція будівлі килимового цеху під "Центр карпатської культури" м.Косів на вул.Горбового, 5/2 у м.Косів Івано-Франківської області.

Нагадаємо, що будівельні роботи на відповідному об’єкті районної комунальної власності розпочаті восени минулого року, у рамках реалізації на Косівщині масштабного транскордонного проекту "Світ карпатських розет – заходи із збереження унікальності культури Карпат" (фінансується Європейським Союзом через Орган управління Спільної операційної програми Польща-Білорусь-Україна 2014-2020).

А тепер ще раз про фінанси навколо вищезазначеного об’єкту, для того, щоб уникнути будь-яких спекуляцій на відповідну тему:

Відповідні роботи вже виконуються. З цією метою Косівська районна рада проводить систематичну роботу з пошуку додаткових бюджетних ресурсів. Це все відбувається у постійній співпраці з представниками обласної влади, народними депутатами України Юрієм Солов’єм та Миколою Княжицьким, колегами з Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна".

Також варто звернути увагу на те, що вищезазначений проект є першим практичним досвідом для органів місцевого самоврядування Косівського району у реалізації проектів міжнародної технічної допомоги.

Разом з тим, це не тільки можливість отримати навики роботи з європейськими фінансовими інструментами на рівні органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, але і забезпечення виконання Стратегії розвитку Івано-Франківської області до 2020 року, затвердженої рішенням Івано-Франківської обласної ради від 17.10.2014 року № 1401-32/2014, а також – перший якірний розвитковий об’єкт для Косівщини, діяльність якого буде спрямована на формування позитивного іміджу регіону, використання історико-культурної та природної спадщини для розвитку і створення доданої вартості.

Будівля використовуватиметься у майбутньому як багатофункціональний культурно-мистецький центр, в тому числі як простір для стимулювання громадської активності, взаємодії громади, влади і бізнесу. Загальна концепція об’єкта – культурно-креативний хаб на перетині історичного та сучасного вимірів.