Той, хто працює ка***ською мовою не є українським журналістом, - коментатор Босянок

Коментатор Денис Босянок розповів, що той, хто працює ка***ською мовою, не є українським журналістом

Слова Босянка передає "Трибуна".

"Справжній український журналіст - той, хто працює українською мовою. Тільки так. Бо той, хто працює кац**ською мовою, він уже не є українським журналістом. В мене були такі викладачі на факультеті журналістики, які, слава богу, мені пояснили, наскільки важливо працювати і жити рідною мовою. Бо я не розумію, як можна видавати себе за українського журналіста й працювати на іншій мові. Це вже не українська журналістика для мене. 

Російською розмовляє половина українців? Так сталось, на жаль. Країну зґвалтували так, що забули українську мову. Це біда, трагедія цієї країни. Так, в мене мама була російськомовна. Але десь зі вступу на журфак я відмовився від російської в спілкуванні. Хоча я і до того не розмовляв чистою російською. Мало хто взагалі нею розмовляє правильно.

Мене дуже перевернув мій рідний факультет журналістики. Тим більше, я виріс на півдні України, де з українською біда. Там мало етнічних українців. Хоча мама спочатку обурювалась моєму вибору. В свідоцтві у мене вказана національність "русский", а я потім в паспорті і військовому квитку написав, що я українець", - сказав Босянок.