Без “зарплатної зрівнялівки”, регіон за регіоном: Нефьодов розповів про реформу митниці

Очільник Державної митної служби Максим Нефьодов хоче позбутися від “зарплатної зрівнялівки” та створити зразкову митницю

Про це він сказав в ході зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації в четвер, пише НВ Бізнес.

“Короткостроково очікую, що фінансування митниці буде в наступному році збільшено. Очікуємо, що митниця увійде в перелік держорганів, де реалізується пілот реформи державного управління з доплатами з боку Євросоюзу і створенням відповідних директоратів. І плюс ми працюємо з Мінфіном, щоб створити більше маневрування зарплатних фондом, щоб не відштовхуватися від рангів і відійти від “зарплатної зрівнялівки”, - зазначив він.

Очільник митниці додав, що з 18 липня буде першим співробітником Держмитної служби, а до кінця жовтня має намір оголосити перші конкурси на заступників.

“Реалістично ДТС запрацює десь через 2,5 місяці. Пан Верланов (глава Державної податкової служби - ред.) був призначений на посаду 8 травня - і досі переведено (з ДФС в ДПС - ред.) менше 1 тис. співробітників з 28 тис. Це досить тривалий і бюрократичний процес, але це і можливість очистити структуру, і цим хочеться скористатися”, - зазначив він.

Нефьодов має намір піти шляхом “послідовної реформи в регіонах”.

“Ми створимо „зразкову митницю“ (на базі одного з регіонів - ред.) - висуваємо абсолютно інші вимоги до персоналу там, переводимо його на інше матеріальне забезпечення, софт та ін. І забезпечуємо цим людям більш високу зарплату. І так - регіон за регіоном”, - пояснив він.