НАБУ проводить обшук в компанії радника Порошенка ICU: раніше нею керувала Гонтарева - ЗМІ

В інвестгрупі Investment Capital Ukraine (ICU) повідомили, що в їхньому офісі проводиться обшук співробітниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ)

Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на прес-службу інвестгрупи ICU.

“ICU заявляє про активізацію політичного тиску на групу. Не дивлячись на те, що раніше ICU повністю задовольнила всі запити НАБУ на надання інформації в рамках кримінального провадження стосовно посадових осіб НКРЕКУ за фактом можливого порушення, № 52 017 000 000 000 208 від 24.03.2017, в даний час в офісі ICU проходить обшук”, - повідомили в компанії. 

“Як законослухняна компанія, ICU зробила повне сприяння правоохоронцям, в черговий раз надавши всі витребувані документи. Претензій з боку правоохоронних органів щодо даних угод в компанію не надходило”, - додали там.

Також компанії зазначили, що група працює в штатному режимі, а поточний обшук розцінює не інакше як спробу чинити на неї тиск, яке має явний політичний контекст. “Причиною даного тиску ICU бачить невдоволення нинішньою владою і її оточення реформами, проведеними своїми попередниками, деякі з яких раніше працювали в ICU. В даному випадку ICU терпить супутній збиток, будучи суб'єктом економічної діяльності та не маючи ніякого відношення до політичних процесів в країні. Подібні дії правоохоронних органів не сприяє поліпшенню інвестиційного клімату в країні і довірі до їх діяльності”, - заявили там.