Траурні стрічки на фото та листівки з гелікоптерів: КВУ розповів про передвиборчий "чорний" PR

Спостерігачі Комітету виборців України повідомляють, що такі технології є безпрецедентними у порівнянні із попередніми виборчими кампаніями

Про це йдеться у публікації КВУ у Facebook.

Наприклад, в 96 окрузі на Київщині фото кандидата у нардепи Ярослава Москаленка розмістили на сайті із чорної траурною стрічкою, а розділи сайту вказані із використанням ненормативної лексики.

У Херсонській області в 186 окрузі (місто Олешки) масово поширювали агітаційні матеріали із критикою кандидата-самовисуванця Євгена Рищука. За словами очевидців листівки і газети розкидали над містом із гелікоптера. 

На Черкащині проти кандидата Владислава Голуба (197 округ) масово поширювали наклепницькі листівки зі звинуваченнями в "смертельній корупції". 

А в окрузі №195 із 27 кандидатів 5 заявляють, що балотуються від "Слуги Народу". При цьому 4 із них зареєстровані як самовисуванці. В окрузі поширюють агітаційні матеріали клонів кандидата від партії "Слуга Народу", які повідомляють про “заміну” кандидата-висуванця від цієї політичної сили. 

У Запоріжжі розмістили білборди, на яких зображено фото голови Верховної Ради Андрій Парубій (який балотується від партії "Європейська солідарність", №2 у виборчому списку) із написом "Ківа – це моя квота". Білборди зробили у стилістиці та кольорах політичної партії "Опозиційна платформа – За життя", від якої балотується Ілля Кива.