Для охорони виборів Нацполіція вперше залучила загони авіапідтримки

З метою забезпечення законності та дотримання правопорядку під час проведення сьогоднішніх дострокових парламентських виборів Національною поліцією вперше в історії відомства використовуватиметься власна авіаційан підтримка

Про це розповідає Еспресо.TV з посиланням на Департамент комунікації Нацполіції.

Інструктаж особового складу цих підрозділів перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, глава Нацполіції Сергій Князєв та командувач Нацгвардії Микола Балан провели 20 липня.

За словами Сергія Ярового, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим було прийнято рішення для забезпечення правопорядку під час виборів залучити спецпідрозділи авіапідтримки парку МВС. Відтак створено потужні резерви з числа співробітників Нацполіції, Нацгвардії, рятувальників та прикордонників.

Яровий своєю чергою зазначив, що зведені загони вже неодноразово успішно виконували завдання різної складності, в різних ситуаціях, і в різній обстановці.

"Залучення до чергування зведених загонів авіапідтримки дасть змогу оперативно реагувати на всі порушення під час виборчого процесу. Це потужні резерви реагування на всі виклики, які можуть виникнути в ході виборів. Вони розраховані для зменшення часу переміщення особового складу до місця події. Тому наша реакція на всі порушення, спроби дестабілізації ситуації, провокації буде  миттєвою", - наголосив Яровий.