Google виплатить по $27 тисяч кожному, хто поскаржився в суд через дискримінацію за віком

Компанія Google погодилася виплатити $11 млн в межах позову про дискримінацію щодо претендентів на роботу у віці

Про це повідомляє Bloomberg.

У період з 2007 по 2014 рік Шеріл Філлекес, якій більше 50 років, намагалася влаштуватися в Google чотири рази, проте її відмовлялися приймати на роботу через вік, незважаючи на те, що жінка має відповідну кваліфікацію. 

В Google ж заявляють, що не згодні з обвинуваченнями і в цілому відхиляли її кандидатуру свідомо. Компанія вважає, що позивачі не продемонстрували технічних здібностей, необхідних для роботи, на яку вони претендували.
Проте, до суду на Google подали 227 позивачів, кожен з яких тепер отримає по $35 тис. в межах справи про систематичну дискримінацію щодо претендентів у віці. Юристам, які представляють інтереси цих людей, буде виплачено в сукупності $2,75 млн.

Суд вважав за потрібне, що Alphabet Inc., до складу якої входить "корпорація добра", повинна проводити серед співробітників і керівників тренінги, присвячені питанням вікових забобонів, що заважають компанії приймати людей на роботу.

Google за рішенням суду тепер зобов'язана створити комітет, який займатиметься питаннями вікової різноманітності при наборі фахівців.