Герус звернувся до уряду Гройсмана не ухвалювати жодних рішень "на прощання"

Представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус закликав уряд не ухвалювати рішення, які наступному складу доведеться скасовувати

Про це Андрій Герус заявив перед засіданням уряду у понеділок, 23 липня, передає 24 канал.

Він сказав, що має бути природний і конструктивний процес передачі влади. Разом з тим, більшість робочих питань, які розглядатиме уряд, мають бути ухвалені.

"Ми хочемо, щоб уряд "на прощання" не ухвалював якісь рішення, на які доведеться витрачати час, скасовувати. Деякі з таких рішень я сьогодні буду піднімати", – наголосив він.

Герус зазначив, що серед таких рішень – відтермінування екологічної модернізації вугільних електростанцій. Це дозволить їм працювати з великими викидами до 2022 року.

"На мою думку, це неправильно. Якщо електростанції продають свою електроенергію за європейськими цінами, то мають бути і європейські екологічні стандарти. Це рішення 5.25, його треба відкласти", – наголосив представник президента.

Він відзначив, що більшість робочих питань, які розглядатиме уряд, мають бути ухвалені.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд передасть владу цивілізовано – підготує звіти з інформацією про цілі, завдання та досягнення. Гройсман пояснив, що Кабінет міністрів буде виконувати обов'язки до часу формування нового уряду. Повноваження перед новою Радою уряд складе на першому засіданні.