"Це було нагадування": Рябошапка прокоментував лист Богдана до Кабміну щодо звільнення Кличка

В Офісі президента України вважають, що керівників місцевих держадміністрацій призначають на термін повноважень президента, тому призначеного Петром Порошенком на посаду голови КМДА Віталія Кличка слід звільнити з цієї посади

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка, передає прес-служба голови держави.

"Це було нагадування від керівника Офісу президента Андрія Богдана Прем’єр-міністру України про те, що необхідно внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка. Відповідно до Закону України "Про місцеві державні адміністрації", керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем’єр-міністра України на термін повноважень президента", - сказав Рябошапка.

Заступник голови ОПУ зазначив, що оскільки подання на призначення голови КМДА вносив прем'єр-міністр, внести подання на звільнення також має голова уряду.

"Віталій Кличко був призначений головою Київської міської державної адміністрації попереднім президентом у червні 2014 року. Відповідно, прем’єр-міністр має виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації", – сказав Рябошапка.

Рябошапка додав, що прем’єр-міністр вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА.