СБУ повинна шпигунів ловити, а не займатися питаннями екології, - Княжицький про обшуки ПАТ "АрселорМіттал"

Президент не має давати доручення СБУ щодо політичних конкурентів, а СБУ має виконувати свої функції, а не перейматися питаннями екології

Про це сказав у ефірі Еспресо.TV народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький.

"Мене насторожило, наприклад, доручення СБУ займатися питаннями якихось політичних конкурентів. Президент Зеленський давав такі доручення у присутності людей (у Борисполі – ред.,) Я не думаю, що це функції СБУ", - заявив Княжицький.

Голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності також згадав обшуки, проведені СБУ на гірничо-металургійному комбінаті "АрселорМіттал" у Кривому Розі.

"СБУ почало, наприклад, розбиратися з "АрселорМіттал" у Кривому Розі. Я не думаю, що це функції СБУ. СБУ повинно шпигунів ловити, а не займатися питаннями екології чи поганих чиновників. І слідство у нас незалежне. Президент не повинен давати доручення піди зроби це або те, бо це Сталін Берії давав доручення. Звичайно, такі симптоми мене дуже турбують", - сказав Княжицький.