Волкер прибув до України та зустрівся з Порошенком і Тимошенко

25 липня спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер прибув до Києва, де зустрівся з п’ятим президентом Петром Порошенком та лідером партії “Батьківщина” Юлією Тимошенко

Про це повідомили у посольстві США у Києві, передає Радіо Свобода.

Під час зустрічі з Порошенком, Волкер відзначив, що останні п’ять років були найбільш продуктивними за всі роки незалежності як для розбудови держави, так і для зміцнення партнерства між Україною та Сполученими Штатами, повідомляє прес-служба партії “Європейська солідарність”.

У відповідь, Порошенко відзначив тверду підтримку Вашингтону у питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності України та протидії агресії Росії.

Крім того, Порошенко наголосив, що партія “Європейська Солідарність” й надалі захищатиме національні інтереси України.

На додачу, під час зустрічі Порошенко засудив невиконання Росією наказу Міжнародного трибуналу з морського права з вимогою негайно звільнити 24 українських моряків та повернути Україні три військові кораблі.

“Це підтверджує необхідність подальшого тиску на Москву через ухвалення “азовського пакету” санкцій”, - йдеться у повідомленні.

Українська та американська сторони скоординували кроки з протидії будівництву “Північного потоку 2”.

Поза тим, лідер “ЄС” привернув увагу Спеціального представника США на дедалі більшу загрозу російського капіталу в українських медіа. Відзначено необхідність захисту свободи ЗМІ в Україні в умовах тиску на них з боку нової влади.

Під час зустрічі було також обговорено питання продовження консолідованих зусиль у втіленні необхідних реформ в Україні, передусім у боротьбі з корупцією.

Лідерка партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко теж зустрілася з Куртом Волкером.

За її словами, вони з Куртом Волкером обговорили результати виборів, можливості для проведення реформ, насамперед антикорупційних, а також питання двостороннього співробітництва між США та Україною.

“Розповіла Курту Волкеру про запропонований “Батьківщиною” план з реформування країни – 8 законопроєктів за 100 годин. Звичайно, говорили про війну на Сході. Подякувала США за допомогу нашій державі та закликала демократичний світ до активізації зусиль для якнайшвидшого вирішення конфлікту на Донбасі”, - написала Тимошенко у дописі на Facebook.