З Московського патріархату до ПЦУ перейшло понад 500 парафій, - Епіфаній

До Православної церкви України за понад пів року (з моменту її створення) приєдналось понад 500 приходів Української Православної церкви (Московського Патріархату)

Про це настоятель ПЦУ митрополит Епіфаній заявив під час брифінгу, передає Радіо Свобода.

За його словами, процес дещо сповільнився через виборчий період в Україні. Проте, він сподівається, що згодом динаміка поновиться.

"Загалом протягом більше ніж пів року до ПЦУ приєдналося понад 500 парафій з боку Московського патріархату. Зараз бачимо, що процес трішки призупинився, але все одно він відбувається. По декілька парафій вже оформлюють юридично свій статус у ПЦУ, але я вірю, що надалі поступово завершиться вся епопея виборча, передвиборча, люди заспокояться і будуть і надалі приймати рішення колегіально, на зборах, більшістю голосів про приєднання до нашої визнаної Православної церкви України", – заявив Епіфаній.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної Української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП).