Фотограф зробив знімок кита, який "ковтає" морського лева

Фотограф дикої природи та морський біолог Чейз Декер вважає, що зробив перший у світі знімок, на якому закарбував момент, як кит "ковтає" морського лева

Про це повідомляє BBC News.

Знімок вдалося зробити, коли 22-річний фотограф вивів човен зі спостерігачами у бухту Монтерей, штат Каліфорнія.

"Це була не дуже велика група, лише три горбатих кити й близько двох сотень морських левів", - розповів Деккер.

Тварини харчувалися анчоусами, коли в роті у кита опинилось дещо більше, аніж він, напевно, очікував, розповідає фотограф.

"Ми довго спостерігали за тим, як вони їдять, аж потім відбулась ця подія - я вважаю, що таке буває раз на все життя - і я досі не можу в це повірити", - сказав він.

"У мене була лише частка секунди, поки кит піднімався, щоб зрозуміти, що зверху на киті знаходиться морський лев, перш ніж зняти це", - пригадує він.

Зауважимо, що горбаті кити не мають зубів, лише пластини китового вуса зі щетинками у роті. Вони є так званими біофільтратами, які за допомогою щетинок відфільтровують з води їжу.

“І морські леви до цієї їжі явно не належать”, - зауважив Деккер.

За словами Деккера, ковток кита триває менш як п'ять секунд, але цього разу він повільно опускався з відкритим ротом протягом 15 секунд, даючи морському леву достатньо часу для того, щоб упливти.

"Кит так і не зімкнув щелепи навколо морського лева, тож він навряд чи зазнав шкоди. Дуже перелякався, я впевнений, але лишився неушкодженим", - сказав Деккер.

Чейз говорить, що хижаки в морі - такі як кити, морські леви, дельфіни та акули - еволюціонували таким чином, щоб разом полювати на косяки риб. Тож він вважає, що потрапити до китового рота - рідкісний досвід для будь-якого підводного мисливця. Хвилюватися варто хіба що невеличким рибкам.