У підозрі голові ОАСК не йдеться про скоєння тяжкого злочину, - адвокат

Адвокат Павла Вовка зазначив, що ніякого обвинувачення в скоєнні тяжкого злочину в підозрі судді немає, питання про запобіжний захід наразі не стоїть

Про це біля будівлі Генпрокуратури заявив адвокат судді Михайло Ілляшев, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ніякого обвинувачення в скоєнні тяжкого злочину немає", - сказав він.

Адвокат також зазначив, що "на сьогодні немає питання про запобіжний захід", а на запитання, чи буде оскаржено підозру, сказав: "Вивчатимемо це питання".

Ілляшев вважає, що оприлюднені на спільній прес-конференції керівника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка та директора НАБУ Артема Ситника відеоматеріали "ніхто не мав наміру використовувати в кримінальному провадженні".

"Зі свого боку загалом можу сказати про плівки: будь-які дані негласних слідчих розшукових дій становлять державну таємницю, і їх розголошення допустиме лише після проходження певної процедури. Якщо цю процедуру не пройдено, то навіть за умови, що якісь плівки є, вони одразу втрачають силу доказу в кримінальному провадженні. Тому те, що їх розголосили, їх ніхто і не мав наміру використовувати в кримінальному провадженні. А це означає, що все це змонтовано: логіка підказує", - пояснив своє бачення адвокат.