Смертельна ДТП у Харкові: слідчі перевірять дії експертів, які не змогли вирахувати кількість опіатів у Зайцевої

У Харкові представниця потерпілих у справі про смертельну ДТП, має намір ініціювати розслідування дій судових експертів, які не змогли розрахувати кількість опіатів у сечі Олени Зайцевої

Про це повідомила адвокатка потерпілих Лариса Матвєєва, передає Громадське.

“Ми були не згодні з результатами цієї експертизи й звернулися в МОЗ. Сергій Шум (директор медичного центру з наркотиків та алкоголю МОЗ - ред., )підтвердив наші здогадки. За його словами, для підтвердження того, чи перебувала особа в стані сп’яніння, не потрібно встановлювати кількість речовини. На жаль, суд не прийняв ці матеріали як доказ”, - розповіла адвокатка.

Крім того, Лариса Матвєєва додала, що напередодні вона звернулася до установи післядипломної освіти.

“Академік Борис Михайлов прийшов до висновку, що Зайцева в момент ДТП перебувала під впливом речовин, які знижують швидкість реакції, а саме кодеїну, фенобарбіталу та анальгіну. Також професор додав, що спільний прийом цих медикаментів підсилює їх дію”, - додала Лариса Матвєєва.

Адвокатка наголосила до кінця цього тижня вона звернеться в поліцію.

“Ми маємо намір ініціювати розслідування, щоб встановити причину висновків, до яких прийшли експерти інституту Бокаріуса: це рівень їх знань або корупція”, - зазначила юрист.