Начальник Житомирського лісгоспу звільнився після вимоги Зеленського

Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Куринський написав заяву про звільнення після зауважень президента Володимира Зеленського

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши відповідну заяву.

"Прошу звільнити мене за угодою сторін", - йдеться в ньому.

Напередодні в ході наради в Олевську з питань незаконного видобутку бурштину президент заявив, що, за його даними, Куринський - один з членів схеми і наказав йому звільнитися. У відповідь Куринський заявив, що це наклеп.

Також начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства також опублікував відкритий лист до Зеленському. У листі Куринський заперечує причетність до незаконного видобутку бурштину та підкреслює, що інформація президента помилкова.

"12.08.2019 у м Олевськ Житомирської області відбулася нарада під Вашим головуванням, під час якого ви заявили про мою причетність до незаконного видобутку бурштину та участі в" бурштинових схемах ". Повідомляю, що Вас свідомо чи несвідомо було введено в оману, ніж підірвано Ваш авторитет, як обраного громадянами України Гаранта Конституції", - йдеться в ньому.

"Вами було наполегливо запропоновано мені написати заяву про звільнення, мотивуючи це тим, що я "Державі не потрібен", що я і зробив", - написав він у листі.

Куринський також підкреслив, що був готовий до виступу на нараді, однак у нього не було можливості, тому він надав в листі також перелік основних проблем галузі лісництва.