"У нас достатньо спеціалістів": Разумков відповів, представники яких сил очолять комітети Ради

Голова партії "Слуга народу" повідомив, що відстоюватиме інтереси тієї політичної сили, за яку віддали голоси більшість виборців

Про це Дмитро Разумков заявив під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

Відповідаючи на питання, чи є імовірність, що Володимир Гройсман знову стане прем'єр-міністром, Разумков зазначив: "Я впевнений, що є достатня кількість людей, які б могли претендувати на таку поважну і відповідальну посаду, як голова уряду".

Щодо того, хто очолить комітети Верховної Ради, голова президентскої партії сказав: "Ми будемо відстоювати інтереси тієї політичної сили, за яку віддали голоси більшість наших з вами виборців і підтримали на виборах".

Він заявив, що "Слуга народу" має "достатню кількість спеціалістів з будь-яких напрямків діяльності та комітетів". 

"Я як голова фракції буду докладати максимум зусиль щоб керівні посади обіймали наші колеги. Але це дискусія, яка буде відбуватись під час роботи підгруп у рамках підготовчої робочої групи", - уточнив Разумков.

Щодо комітету з питань Донбасу і Криму, він пояснив, що ці питання будуть включені до ведення одного з комітетів і таким чином його повноваження та функції будуть значно збільшені для реалізації тих завдань, які стоять перед державою.

Руслан Стефанчук, пояснюючи позицію "Слуги народу" щодо комітетів, зауважив: "Ми будемо враховувати два принципи: принцип пропорційності і принцип професіоналізму. Ми вважаємо, що математична формула 3/5, яка відповідає наповненості парламенту, вона має бути збережена. Це визначається простою логікою: саме цим 3/5 делегована довіра від народу України. І враховуючи це, ми будемо вишукувати професіональних людей".