Наркобарона Дов Сільвера з другої спроби видворили з України, - ГПУ

Ізраїльського громадянина Амоса Дов Сільвера цієї ночі відправили до Ізраїлю літаком з аеропорту "Бориспіль"

Про це у  соцмережах повідомила речниця Генеральної прокуратури Лариса Сарган, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні вночі Амос Дов Сільвер екстрадований до Держави Ізраїль літаком з міжнародного аеропорту Бориспіль", - написала вона.

Подробиці Сарган пообіцяла розповісти пізніше.

Довідка

Громадянин Ізраїлю та США Амос Дов Сільвер, підозрюваний у себе на батьківщині у створенні міжнародної комп'ютерної мережі з розповсюдження наркотиків Telegrass був звільнений з українського слідчого ізолятору 11 липня 2019 року. Під вартою він перебував чотири місяці.

За даними обвинувачення, мережа об'єднувала понад три тисячі наркодилерів і близько 100 тис. клієнтів з обсягами збуту на мільйони доларів.

Запобіжний захід чоловіку було змінено на домашній арешт. Також він очікував на екстрадицію до Ізраїлю, проти якої він подавав апеляцію. Своєю чергою він збирався виїхати до США, де проживає його дружина.

Читайте також: Легалізуй мене повністю. Як світ охопила марихуанова лихоманка

15 серпня під час першої спроби естрадиції йому вдалося якось домовитися з трьома супроводжуючими його співробітниками правоохоронних органів й уникнути видворення через міжнародний аеропорт "Бориспіль".

При цьому паспортний контроль він не проходив.

Було призначено службову перевірку.

За два дні, 17 серпня, оперативники СБ України спільно з військовою прокуратурою схопили Дов Сільвера в Умані, де мешкає багато хасидів (зловмисник, як відомо, походить з ортодоксальною юдейської родини). Винуватцям першої спроби екстрадиції пред'явлено звинувачення з боку Державного бюро розслідувань.