Меркель, Джонсон і Макрон "поховали" плани повернення РФ до G8, - Reuters

Німеччина, Франція і Велика Британія відкинули пропозицію президента США Дональда Трампа про повернення Росії до країн G8

Про це повідомляє німецьке бюро агенції Reuters.

Канцлер ФРН Ангела Меркель у середу перед зустріччю з прем’єром Британії Борисом Джонсоном заявила, що Росію виключили з G8 через певні причини, які й досі існують. Це, зокрема, анексія українського Криму та підтримка сепаратистів на Донбасі.

За словами очільниці німецького уряду, якщо Москва здійснить кроки для реалізації Мінських домовленостей, ситуацію можна буде оцінити по-новому.

За кілька днів до саміту G7 у Франції президент Еммануель Макрон також висловився проти повернення Росії.

"Я думаю, що повернення Росії без виконання умов буде ознакою слабкості G7", - цитує агенцію французького президента.За словами Макрона, це стало б стратегічною помилкою.

Макрон зазначив, що для повернення Росії до групи найбільш розвинених індустріальних держав має бути вирішена українська криза.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також приєднався до цієї позиції. Він зазначив, що його уряд звинувачує Росію у використанні хімічної зброї на території Великої Британії.

"Росія створює провокації не тільки в Україні, а й у багатьох місцях світу", - сказав Джонсон на зустрічі з Ангелою Меркель. Росії ще належить виконати зобов’язання, аби знову бути включеною в G7.