Нові міністерства поки що не зможуть працювати, - Турчинов

Всі новостворені міністерства або ті, що змінили назву, наразі не готові до повноцінної роботи

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України у 2014-2019 роках Олександр Турчинов, передає Еспресо.TV з посиланням на Цензор.Нет.

Він нагадав, що 29 серпня під час затвердження складу нового Уряду були створені нові міністерства шляхом об‘єднання декількох міністерств, які працювали в попередніх урядах, а також шляхом зміни їхніх назв.

"Зменшення кількості міністерств - достатньо логічний крок, але він повинен професійно готуватись", - сказав Турчинов, пояснивши, що після вчорашнього голосування втратили свою легітимність міністерства, які працювали за минулих урядів та не отримали нових очільників і не потрапили до складу нового Кабміну.

За його словами, ліквідація міністерств та відомств - юридично складний, витратний і тривалий процес.

Читайте також10 фактів про прем’єр-міністра України Олексія Гончарука

"Разом з тим, всі міністерства, які отримали нові назви, не мають нічого, крім цих назв та новообраних міністрів: ані положень, які потрібно затверджувати, ані штату, а головне - жодної копійки бюджетних призначень, які, відповідно до закону "Про бюджет України", закріплені за міністерствами, що підлягають ліквідації", - сказав урчинов.

Він пояснив, що для нормального функціонування новостворених міністерств "ВРУ повинна знову повернутися до питання Кабміну, щоб повністю переформатувати чинний бюджет, перезапустити роботу новостворених структур і підрозділів".

"Серйозні державні рішення мають спиратися не тільки на інформаційну складову. Є ще одна важлива складова, яка має назву "державне управління". Такі рішення потребують серйозної підготовчої роботи, яку бажано проводити до їхнього ухвалення", - підсумував Турчинов.