В Україні з'явиться Уповноважений із захисту української мови

4 вересня у Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини відбувся відкритий конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови для подання її на затвердження урядом

Про це повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Зазначається, що було подано 14 пакетів документів. До конкурсу допустили 11 кандидатів, які надали документи про наявність вищої освіти, володіння державною та англійською мовами, а також мали досвід правозахисної діяльності та захисту державної мови, відповідний освітній і професійний рівні.

За результатами відкритого конкурсу комісія більшістю голосів рекомендувала для подання Кабінету Міністрів України кандидатуру Креміня Тараса Дмитровича.

Тарас Дмитрович Кремінь – український політик і науковець. За фахом - вчитель української мови та літератури, англійської мови і зарубіжної літератури. Навчався в аспірантурі й докторантурі. Кандидат філологічних наук, доцент. 

Він є співавтором законів “Про освіту”, “Про фахову передвищу освіту”, “Про повну загальну середню освіту”, а також ”Про забезпечення функціонування української мови як державної”.