Кіпіані про позов Медведчука: 90% книги про Стуса - це документи

Журналіст Вахтанг Кіпіані розповів про свою книжку про політв'язня Василя Стуса, яку через суд вимагає заборонити депутат від фракції "Опозиційна платформа — за життя" та за сумісництвом кум Путіна Віктор Медведчук

Про це Вахтанг Кіпіані розповів у "Великому ефірі Василя Зими" на Еспресо.TV.

Віктор Медведчук був адвокатом в другому процесі над Василем Стусом. 29 серпня Вахтанг Кіпіані повідомив, що Медведчук подав на нього в суд через книжку "Справа Василя Стуса".

"Є 9 епізодів, у яких Медведчук вважає, що його честь, гідність і ділова репутація були мною якимось чином піддані сумніву або зневажені", - пояснив історик та автор книги.

За словами Кіпіані, 90% книги – це документи з процесу над Василем Стусом і частина – це публіцистичні або мемуарного характеру матеріали. 

"Частина книги – це записані мною інтерв'ю з останнім живим свідком, хто бачив Василя Стуса у камері, перед карцером, російським письменником Леонідом Бородіним. Є текст Василя Овсієнка – теж у минулому співкамерника Стуса - про смерть, самогубство чи інші версії смерті Стуса. І є таборовий зошит, який ми передрукували з дозволу Дмитра Стуса, сина поета, щоб показати єдині замітки, єдиний текст, який Василь Стус встиг за 5 років ув'язнення передати на волю", - зазначив журналіст. 

У книзі також є і публікації самого Кіпіані, які і піддалися остракізму з боку Медведчука. За словами автора книги, Медведчуку "здається, що ці тексти містять неправду, і він звернувся як громадянин до суду".

Вахтанг Кіпіані також зауважив, що він консультувався з адвокатами, і ніхто не каже, що справа програшна. Більшість матеріалів Кіпіані - це суб'єктивні роздуми про життя, творчість, долю поета, висловлювати які не заборонено законом.