Зеленський "відпустив" ситуацію у Києві і доручив її Богдану, - Кличко

Мер Києва Віталій Кличко назвав звільнення "деструктивним" та розказав, кому президент Володимир Зеленський доручив займатися столицею

Про це повідомляє BBC Україна.

"На жаль, ті речі, які сталися вчора, є деструктивними. Переконаний, що у боротьбі за владу люди, які це роблять, ставлять свої приватні та партійні інтереси вище за інтереси міста і країни. [...] Переконаний, що цим питанням займається Богдан. Я знаю, що він партнер Вавриша у багатьох будівельних проектах у місті Києві. Ну, і група людей, які це підтримують. Переконаний, що це командна гра", - сказав він.

Поза тим, Кличко додав, що президенту України Володимиру Зеленському потрібен час, щоб "вникнути" у ситуацію у місті, тому він доручив це Богдану.

"Я зустрічався з паном Зеленським, ми проговорили багато питань. Розумію, що йому потрібен час для того, щоб вникнути, опуститись в матерію і зрозуміти те, що відбувається. У нього часу для цього ще не було, тому він відпустив ситуацію (в Києві) і доручив її Богдану", - пояснив Кличко.

Також, за словами очільника міста, Богдан попросив Кличка координувати всі дії по місту з забудовником Андрієм Вавришем та генпродюсером "1+1" Олександром Ткаченко.

"Коли я звертався до Богдана, ще до парламентських виборів, то він сказав: "У мене зараз теж немає часу, я прошу тебе координувати всі дії по місту Києву з паном Вавришем і паном Ткаченком. Я запитав, які у них посади, і чому мер Києва має координувати свої дії з людьми, які не мають ніяких посад. Вони радники, мають офіційний статус, вони спецпредставники голови Офісу президента? Відповіді я не отримав", - додав він.