Гримчака залишили під вартою

6 вересня апеляційний суд Чернігівської області залишив колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака під вартою

Про це повідомляє Служба судових розпорядників апеляційного суду, передає Укрінформ.

6 вересня суд розглядав апеляційну скаргу на рішення Деснянського районного суду Чернігівської області від 16 серпня 2019 року щодо застосування запобіжного заходу відносно заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака. Відомо, що його взяли під арешт терміном на 60 днів із правом внесення застави в розмірі 6 млн грн. Відтоді він перебуває в Чернігівському СІЗО.

"Рішення суду попередньої інстанції відносно Юрія Гримчака залишено без змін", - сказав один із розпорядників.

У Facebook дружина арештованого Юлія Гримчак написала, що на суд її чоловіка привели аж 10 охоронців із Нацгвардії України. І цього разу він уже не сидів поряд з адвокатом, а знаходився у клітці.

Поза тим, Юлія Гримчак припускає, що невдовзі може відбутися зміна кваліфікації інкримінованого її чоловікові правопорушення, оскільки прокурори не знають, за якою статтею кваліфікувати його дії. Коли ж суд запитав у прокурорів, хто є постраждалою стороною у справі, ті відповісти не змогли.

Також пані Юлія розмістила заяву свого чоловіка, де він повідомляє про задовільне самопочуття і найкращу з усіх можливих камер.

"Ні про яке самогубство мови йти не може!", - наголосив Гримчак.