З'явився список росіян, які зараз вирушають з "Борисполя" до Москви

Для обміну військовополонених Україна передає в РФ 35 осіб, в тому числі 12 громадян Російської федерації і одного громадянина з подвійним громадянством. На обмін йдуть найвідоміші російські військовослужбовці, низка відомих шпигунів і терористів

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на ЦензорНет.

За даними видання до Росії сьогодні вирушають:

1.Олексій Сєдоков - російський військовослужбовець, командир роти 7-ї мотострілецької бригади окупаційного корпусу ВС РФ, узятий в полон 11 липня 2016 року в бою з воїнами 54-ї механізованої бригади (під командуванням офіцера з позивним "Банзай") поблизу села Троїцьке. 

2.Віктор Агєєв - російський військовослужбовець, спецназ ГРУ ГШ ЗС РФ, снайпер, за документами прикриття значився "добровольцем" 4-ї мотострілецької бригади окупаційного корпусу ВС РФ, узятий в полон в бою воїнами 93-ї механізованої бригади біля села Жолобок 24 червня 2017-го.

3.Денис Сидоров - російський найманець, узятий в полон 8 вересня 2016-го року.

4.Сергій Єгоров - російський найманець, узятий в полон в бою під Новомиколаївкою 14 квітня 2017 року.

5. Баранов Олександр - колишній український військовий з Криму. Перейшов на службу до окупантів і отримав громадянство РФ. Затриманий СБУ - виманили на український пропускний пункт, куди він приїхав заради отримання українських документів.

6. Одинцов Максим - колишній український військовий з Криму, перейшов на службу до окупантів і отримав громадянство РФ, затриманий СБУ - виманили на український пропускний пункт, куди він приїхав заради отримання українських документів.

7. Кимаковський Ігор - російський найманець, у липні 2015 го помилився в дорозі і затриманий прикордонниками на українському блок-пості з посвідченням снайпера "ДНР".

8. Валехідіс Олександр - затриманий СБУ за шпигунство у Львові.

9. Жидкіх Аркадій - росіянин, найманець бригади "Схід", в Україну приїхав, ховаючись від розшуку в РФ щодо кримінальних злочинів. Їхати на обмін не хотів, побоюючись ув'язнення в Росії.

10.  Коваліс Ольга - подружня пара росіян Коваліс-Черних, затримані за шпигунство на півдні України.

11. Черних Павло - подружня пара росіян Коваліс-Чорних, затримані за шпигунство на півдні України.

12. Мефьодов Євген - росіянин, який переїхав в Україну в 2013-му році і взяв участь в організації зіткнень в Одесі 2 травня 2014-го, що призвело до загибелі 52 осіб.

За повідомленням адвоката терористів Рибіна, Україна відмовилася міняти російського найманця Руслана Гаджиєва, танкіста батальйону "Серпень", взятого в полон бійцями 128-го гірничо-піхотної бригади 25 січня на висоті 307,5 ​​під Санжарівкою.

Серед громадян України, яких обміняють - Володимир Цемах, учасник знищення "Боїнга" МН-17 17 липня 2014-го року, і нападу на бійців 30-ї механізованої бригади 6 серпня 2014-го року, внаслідок чого загинуло 302 людини.

А також Кирило Вишинський (російський пропагандист, у нього подвійне громадянство РФ і України) й Олександр Саттаров (екс-співробітник "Беркута", учасник агресії РФ в Криму). Саттарова було затримано СБУ в грудні 2017-го року в Дніпрі, після повернення в Україну.

Також на обмін виставлений Станіслав Єжов - колишній перекладач Кабінету Міністрів.