Новим прем'єром Грузії став екс-глава МВС, проти призначення якого протестувала опозиція

Парламент Грузії призначив новим прем'єром країни колишнього голову Міністерства внутрішніх справ Георгія Гахарію, проти висунення якого на посаду протестувала опозиція

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Парламент Грузії на пленарному засіданні 8 вересня оголосив вотум довіри уряду на чолі з прем'єр-міністром Георгієм Гахарії.

Представляючи депутатам урядову програму на 2019-2020 роки, Гахарія назвав окупацію найбільшою проблемою Грузії.

"Для боротьби з нею необхідні конкретні справи, а не популізм. Коли ми говоримо, що 20% територій Грузії окуповані, ми повинні говорити і про те, що 20% економічного потенціалу Грузії окуповані. Ця проблема є головним викликом для нашої безпеки", - заявив Гахарія.

Він зазначив, що для подолання цієї проблеми необхідно використовувати всі інструменти, крім війни.

Гахарія підкреслив, що Грузія продовжить курс на інтеграцію в Євросоюз і НАТО, максимально поглибить відносини з США у всіх сферах.

Георгій Гахарія народився в Грузії 19 березня 1975 року. У 1994 році закінчив історичний факультет Тбіліського державного університету, після чого продовжив навчання в Московському державному університеті імені Ломоносова за фахом політолог. У 2004 році завершив навчання в Москві, у Вищій школі бізнесу при МДУ. Був лектором даного університету.

З 2008 по 2013 рік обіймав посаду директора розвитку бізнесу в компанії Lufthansa Service Holding AG. LSG, Frankfurt am Main, Germany GR в країнах Східної Європи, СНД і Російської Федерації.

У 2013 році повернувся в Грузію, зайнявши посаду бізнес-омбудсмена. У 2016 році був призначений на посаду міністра економіки, а в 2017 році - на посаду міністра внутрішніх справ і віце-прем'єра Грузії.