Обмін заручниками не означає, що Росія "відпустить" Україну та поверне території, - Сенцов

Колишній політв'язень, активіст та режисер Олег Сенцов не вірить, що Росія бажає примирення з Україною

Про це він сказав на брифінгу, передає Еспресо.TV.

Щодо того, що Росія хоче миру: скільки б вовк не наряджався в овечу шкірку, зуби в нього і далі на місці, не переживайте. Не вірте в це. Я не вірю", - заявив Олег Сенцов. 

Він поділився, що в ув'язненні намагався залишатись в курсі новин, щоправда, здебільшого це були новини про Росію. Дивитись українські новини він не мав можливості.

"Я читав "Новую газету", якій я хочу висловити окрему подяку, що всі 5 років завдяки їй я дізнавався, що відбувається в Україні, в світі, Росії. І, звісно, листи тих людей, які писали, що відбувається. Тому я дивився, як ситуація розвивається, були періоди затишшя, були періоди активізації щодо обміну. А те, що відбувається зараз, почалось, як на мене, з кінця травня, коли в червні був момент, коли Росія могла вийти з ПАРЄ, але вони вирішили, що хочуть залишитись у європейській організації. До того ж, зміна адміністрації в Україні дала можливість почати новий діалог. Це все співпало, я вважаю. І ці два фактори вплинули на те, що ми тут. Це не означає, що Росія готова "відпустити" Україну, віддати Крим, віддати Донбас, сказати: "живіть, як хочете". Ні, цього не буде", - додав звільнений кримчанин.