71% українців задоволені діяльністю Зеленського, 29% - Гончарука, - опитування

Більшості українців подобається, що зробив на посаді президента Володимир Зеленський, і лише третина задоволені роботою Ради

Такі дані наводить соціологічна група "Рейтинг" за підсумками опитування, проведеного серед українців.

Згідно з результатами опитування, проведеного протягом 6-10 вересня 2019 року, 55% респондентів вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, 18% – у неправильному, 26% – не визначилися з цього питання.

Найкраще оцінюють напрямок розвитку країни на Заході та Півдні, відносно гірше – у Центрі та на Сході. Більш оптимістичною залишається молодь та виборці "Слуги народу". 

Натомість відносно більше песимізму спостерігається серед найстарших та симпатиків партій "Європейська Солідарність" та "Опозиційна платформа – За життя".

Так, 71% опитаних задоволені діяльністю президента України Володимира Зеленського, 11% – протилежної думки, 18% – не змогли сформувати своє ставлення до нього. У порівнянні із липнем рівень задоволеності роботою глави держави зріс майже у півтори рази.

29% позитивно оцінюють роботу очільника уряду Олексія Гончарука, з іншого боку 11% – негативно. Дві третини ще не змогли дати оцінок новому прем’єр-міністру.

Роботою новообраної Верховної Ради задоволені 39% респондентів, незадоволені – 16%. Не змогли оцінити – 45%.