Франція і Німеччина вмовлятимуть Зеленського поступитися Путіну, - Кучма

Представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ), глава Української держави у 1994-2005 Леонід Кучма припускає, що лідери Франції та Німеччини Еммануель Макрон і Ангела Меркель на перемовинах у Нормандському форматі будуть підштовхувати президента Володимира Зеленського до неприйнятних поступок на користь Росії

Про це він сказав в інтерв'ю Associated Press, передає Еспресо.TV.

Кучма стурбований тим, що Макрон і Меркель будуть підштовхувати Зеленського до компромісів, таких як затвердження плану з проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донбасу, без всякого нагляду з боку українського уряду.

"У мене немає великої надії. Зеленському буде дуже важко - він буде один проти трьох осіб", - сказав Кучма.

Читайте також: Андрій Піонтковський: Україну готують до прихованої капітуляції

Кучма зазначив, що Україна прихильна мирним угодам, які вона підписала в Мінську в 2015 році, але наполягає на тому, щоб Росія відкликала бойовиків і повернула українським військам контроль над кордоном, перш ніж проводити там вибори.

"Давайте дотримуватися Мінських домовленостей ... Безпека на першому місці. Вам потрібно вивести війська, вивести важке озброєння, повернути нам кордон, і тоді ми проведемо вільні вибори", - підкреслив він.