Тягнибок закликав скасувати формулу Штайнмаєра й відмовитися від Мінських угод

Нова влада на чолі з президентом Володимиром Зеленським має усі політичні можливості та юридичні підстави, аби не виконувати ніби як узяті раніше Україною "зобов‘язання" з врегулювання військового конфлікту з Росією всупереч власним суверенним інтересам

Про це керівник партії "Свобода" Олег Тягнибок заявив пізно ввечері у суботу, 14 вересня 2019 року, на своєму Telegram-каналі, повідомляє Еспресо.TV.

Політик звернув увагу на те, що влада Зеленського ("чи то розгублена, чи то занадто зарозуміла") заявляє, що Україна "змушена" прийняти умови Путіна щодо подальшої долі окремих окупованих районів Донецької і Луганської областей, бо такі "зобов‘язання" узяли на себе попередники.  

"То скасуйте ці зобов‘язання, як ви з легкістю робите це у внутрішній політиці України! Тим більше, що "план Штайнмаєра" не затверджений Верховною Радою, а Мінські угоди - не міжнародно-правовий договір, а всього лише політичні домовленості, виконання яких залежить від доброї волі держав (Московія порушує їх з першого дня, а Україна - постійно виконує, жертвуючи життями своїх захисників)", - звернувся Тягнибок до Зеленського і його оточення.

Читайте також: Що таке формула Штайнмаєра і чим вона загрожує Україні

Саме тому, наголошує лідер "Свободи", вибори на тимчасово окупованих територіях можливі лише "після повної деокупації, десепаратизації та перепаспортизації населення". 

"Після перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, співпрацю з окупаційним режимом та після доведення лояльності до України. В інакшому випадку під українську державність буде закладено бомбу", - підсумував Тягнибок.