У Києві не буде голови КМДА, а по усій Україні - керівників ОДА, - заступник голови фракції "Слуги народу" Корнієнко

Нова українська влада має намір затвердити законопроект про введення інститутів префектів в Україні. У новій редакції закону про столицю взагалі може не бути посади голови КМДА

Про це заступник голови парламентської фракції партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив в інтерв'ю виданню LB.ua, передає Еспресо.TV.

"Можливо, в новій редакції закону про столицю такої позиції, як глава КМДА, взагалі не буде. Зрозуміло, що зараз вона є в Конституції, але в тих змінах, які ми плануємо загалом щодо децентралізації, не буде глав ОДА", - заявив Корнієнко, коментуючи звільнення з посади голови Київміськдержадміністрації мера Києва Віталія Кличка.

За словами Корнієнка, замість голів обласних державних адміністрацій планують ввести інститут префектів.

"Київ хоч і регулюється окремим законом "Про столицю", але він не може випадати із загальної колії. Якщо у всій країні не буде ОДА, чому вона буде в Києві? Відповідно "танці" навколо посади голови КМДА вже втрачають актуальність", - сказав заступник голови фракції партії "Слуга народу".

На запитання щодо того, "навіщо тоді вся ця історія зі звільненням Кличка з посади КМДА загалом потрібна", він відповів: "Це право президента".

Корнієнко додав, що відповідний законопроект вже готовий, його авторами виступила група депутатів від "Слуги народу".