Включення "ДНР/ЛНР" до України потягне за собою 35-40% підтримки у пропутінських сил та домінування Медведчука, - Ілларіонов

Повернення ОРДЛО до складу України на умовах Володимир Путіна означатиме неминуче порушення політичної єдності молодої української політичної нації й посилення позицій орієнтованих на Москву партій та рухів

Про це в кулуарах форуму YES-2019 заявив колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов, передає Еспресо.TV з посиланням на Апостроф.

"Немає жодних політичних, правових та інших механізмів, які б запобігли участі у загальнонаціональних виборах тих жителів, які зараз опинились на території "ДНР"-"ЛНР"... Зараз на останніх українських виборах пропутінські партії отримали 18% голосів. І це на тлі грандіозного успіху "Слуги народу". З появою ось цих двох анклавів число голосів, які збираються пропутінського антиукраїнськими партіями, легко зростає до 35-40% в національном парламенті. Це простий арифметичний підрахунок", - зазначив він.

Читайте також: Що таке формула Штайнмаєра і чим вона загрожує Україні 

Такі процеси, на думку політолога, неминуче підвищать роль і значення кума Путіна, глави політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука.

"Ці сили будуть де-факто координуватися, підтримуватися, управлятися Медведчуком. Він стає хранителем ключа до внутрішньої і зовнішньої політики України. Він не матиме 50% + 1 голос, але він контролюватиме вирішальний блок у Верховній Раді і взагалі в громадському просторі України", - наголосив Ілларіонов.

У зв'язку з цим він радить новій українській владі і особисто президенту Володимиру Зеленському не поспішати укладати мир з Росією, а узяти приклад з дій Японії, яка після завершення Другої світової війни уклала з СРСР не мирну угоду, а перемир'я, оскільки вважала і вважає, що росіяни загарбали частину її суверенної території.