Обшук у квартирі Гонтаревої: ексголова НБУ заявила, що проходить свідком у справі

Ексголова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що має статус свідка у справі, через яку Державне бюро розслідувань обшукувало місце її прописки в Києві

Про це Гонтарева сказала в інтерв'ю LB.ua.

"Важливий момент: у цій справі я проходжу як свідок. Причому я одна, нікого більше немає і нікого не викликали", - розповіла Гонтарева, зазначивши, що її обшукували саме як свідка.

При цьому ексголова НБУ наголосила, що обшук проводили за позовом щодо однієї з тисяч ухвал, за кожною з яких можна за бажання позиватися.

"Це було ДБР. Портнов у себе на фейсбуці написав, що це (обшук, - ред.) за поданим ним його позовом, що мова про постанову Нацбанку №124. Це ще від 2015 року - я сама вже по номеру не пам'ятала, довелося пошукати, щоб розібратися. Постанова так звана "антикризова". За роки моєї роботи в НБУ подібних постанов багато приймалося, та ще до кожної потім поправки. Тож, суто теоретично, на мене за них десять тисяч позовів подати можна було", - сказала Гонтарева.

Ексголова НБУ також зазначила, що про обшук у неї в квартирі дізналася від журналіста.

"Дев'ята ранку по Києву, сім - по Лондону. Мені приходить смс від журналіста, який запитує: "Андрій Портнов пише в фейсбуці, що у вас обшук. Чи це правда?". Ми одразу дзвонимо сусідам, вони підтверджують - так, десятеро людей у масках, бронежилетах і з автоматами прийшли і зламали вам двері. Вони нікому не подзвонили - ні адвокату, ні мені, хоча всі контакти були і можна було взяти і нормально відкрити", - додала Гонтарева.