Львівська облрада вимагає відсторонити очільника обласної поліції через розгін акції протесту в Соснівці

У вівторок, 24 вересня, Львівська обласна рада ухвалила звернення до президента, Кабміну, голови МВС і голови Нацполіції щодо конфлікту навколо акції протесту проти торгівлі російським вугіллям

Про це повідомляє прес-служба Лвівської облради.

"Депутати засудили дії працівників правоохоронних органів і звертаються до міністра внутрішніх справ України А. Авакова та голови Нацполіції України С. Князєва з вимогою негайно провести службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів, встановити винних та притягнути їх до відповідальності, а також на час розслідування відсторонити від займаної посади начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області - начальника кримінальної поліції Василя Віконського", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 вересня Нацполіція розігнала акцію протесту у Соснівці, під час якої активісти блокували залізничні вагони з російським вугіллям. Серед протестувальників були волонтери, учасники АТО, шахтарі та місцеві жителі.

Раніше, 10 вересня, на залізничну станцію Сілець-Завонє у Соснівці прибуло 113 вагонів, завантажених російським вугіллям.

Затриманих під час розгону акції згодом відпустили, а очільник обласної поліції назвав конфлікт "політичним".