Нафтогаз збільшив прибуток майже двічі за перші півроку 2019

Прибуток Нафтогазу від транзиту російського газу до Європи через газотранспортну систему України за перші 6 місяців 2019 року склав 12,5 млрд грн

Про це йдеться у фінансовій звітності державної компаній, передає прес-служба Нафтогазу.

Там зазначають, що прибуток від транзиту газу у першій половині 2019 році суттєво зріс у порівнянні  з аналогічним періодом 2018 року.

“Результат сегменту транзиту природного газу за 6 місяців 2019 року збільшився з 2,6 млрд грн до 12,5 млрд грн порівняно з аналогічним періодом 2018 року в основному за рахунок збільшення ставки послуги з транзиту природного газу, збільшення обсягу транзиту та зниження амортизаційних витрат у складі собівартості”, - пояснили у Нафтогазі.

У компанії зазначають, що у першому півріччі обсяги транзиту газу через українську ГТС зросли на 6%. Загалом Україна забезпечила доставку 45,1 млрд кубометрів газу до ЄС.

Впродовж цього часу Нафтогаз загалом отримав 24,7 млрд гривень прибутку. Більшість прибутку компанії приніс інтегрований газовий бізнес, зокрема прибуток від видобутку та продажу газу. Доходи від транзиту стали другим головним джерелом прибутку Нафтогазу.

Обсяг сплачених Нафтогазом податків за перші 6 місяців склав 58,6 млрд грн або 15,9% всіх доходів бюджету України.