У Польщі побільшало проявів ворожнечі щодо українців, - Денісова

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила про зростання за останні роки кількості випадків прояву дискримінації та ворожнечі стосовно українців у Польщі

Про це, як стверджує Денісова, йшлося під час її поїздки до Варшави і зустрічі з Уповноваженим з громадянських прав Польщі Адамом Боднаром, повідомляє Радіо Свобода.

“Висловила своє занепокоєння зростаючою тенденцією ксенофобії, дискримінації та ворожнечі на ґрунті ненависті за національною ознакою. За чотири роки кількість таких випадків збільшилась з 30 до 190. Не всі громадяни України звертаються до відповідних установ, коли порушуються їх права, тому ця цифра може бути більша”, – сказала Денісова.

Вона додала, що  останній такий випадок стався у місті Жори, де група з п’яти людей  жорстоко побила українського студента.

"Зважаючи, що кількість українських громадян, які перебувають на території Польщі постійно збільшується, звертатимусь з пропозицією до МЗС України, аби розширити консульське представництво задля посилення захисту наших громадян", – додала українська омбудсмен.

Про реакцію польського колеги на таку тенденцію Денісова не повідомила.