Зеленський на сесії Генасамблеї ООН показав кулю, якою бойовики на Донбасі застрелили Сліпака

Президент України звернувся до присутніх, показавши 12,7-міліметрову кулю, яка зупинила серце українського баритона, який воював на Сході України

Про це Володимир Зеленський заявив під час виступу на сесії Генасамблеї ООН, передає Еспресо.TV.

"Розповім історію людини, для якої бути почутим стало сенсом життя. Адже цей чоловік мав божественний голос. Його називали одним з найкращих баритонів і контратенорів усього світу. Його голос звучав у Карнегі-холі в Нью-Йорку, в Соборі Нотр-Дам та Гранд-опері у Парижі. Кожен з вас міг би особисто почути його неймовірний спів. Але є річ, яка не дозволить вам цього зробити. Вона виглядає так", - сказав президент і продемонстрував кулю.

Зеленський додав: "12,7 мм, які не просто зупинили його кар'єру, вони зупинили його життя. Ось це коштує $10. І на жаль, сьогодні на нашій планеті це і є вартість людського життя".

Він зазначив, що розповів історію Василя Сліпака - українця, соліста Паризької національної опери, який загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії.

Він вкотре наголосив, що українці змушені захищати суверенітет із зброєю в руках.

"Понад 13 тис. загиблих, 30 тис. поранених, 1,5 мнл людей змушені покинути свої домівки. Щороку ці цифри звучать тут. Але є відмінність - вони зростають", - додав він.