Байден відреагував на розмову Зеленського і Трампа

Конкурент Дональда Трампа на виборах президента США у 2020 році, колишній віце-президент Джо Байден заявив, що Трамп у розмові з президентом України Володимиром Зеленським поставив свої інтереси вище за державні

Про це він написав у Twitter.

"Наш президент поставив особисту політику вище своєї священної клятви. Білий дім повинен виконати свою роботу і залучити Дональда Трампа до відповідальності за зловживання владою", - написав Байден.

"Я постараюся зробити все можливе, щоб висунути свою кандидатуру на пост президента, що буде означати реальну допомогу для тих, хто в нашій країні потребує її найбільше, - підкреслив він.

Також Байден назвав дії Трампа "трагедією" і "образою" для кожного американця і основоположних цінностей нашої країни".

"Це питання національної безпеки. Це перевірка наших демократичних цінностей. Конгрес повинен слідувати фактам і швидко вжити заходів, щоб притягнути Дональда Трампа до відповідальності", - заявив Байден.

Нагадаємо, що Білий дім оприлюднив стенограму розмови Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня 2019 року.

Під час розмови Трамп порушив питання про розслідування діяльності колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина.