“Вважаю іконою трансформації”: Федоров про конкуренцію з Дубілетом в уряді

Віцепрем'єр Михайло Федоров розповів, чим його діяльність в уряді різниться від функцій міністра Кабінету Міністрів України Дмитра Дубілета

Про це він повідомив в інтерв’ю “Українській правді”.

На запитання, чи не “затісно” в одному Кабміні з Дмитром Дубілетом, Федоров відповів:

“Моя чесна позиція з цього приводу: я вважаю Дубілета, напевно, іконою трансформації в Україні. Я дуже радий, що він знаходиться в нашій команді, або я перебуваю в цій команді. Справа в тому, що у нього вже був період в житті, коли він допомагав в трансформації послуг. І ми цей досвід зараз теж використовуємо. Я багато з ним раджуся. У нього варто паралельно теж дуже велике завдання - повністю трансформувати Кабінет міністрів і в цілому державне управління”.

За його словами, їхні завдання перетинаються. 

“У мене є конкретні цілі, які стосуються електронних послуг, інтернет-інфраструктури, Діджитал-скілів і компетенцій. А у нього це глобальна трансформація державного управління. Його завдання - зробити так, щоб держава працювала максимально ефективно. Це його ключове завдання. Моє завдання - перетворити державу на сервіс, я б так сказав, напевно. І вони дуже взаємопов'язані”,- пояснив він.

“Дубілет геніальний в дизайні бізнес-процесів. Я ніколи не зустрічав людей, які вміють так спрощувати, прибирати зайве і робити ефективними процеси. Тому мені здається, він чітко на своєму місці, і ми хороша команда”, - додав Федоров, запевнивши, що конкуренції між ними немає.