Партія регіонів вважала Україну тимчасовим явищем, - політтехнолог Сергій Гайдай

Всередині Партії регіонів переважало сприйняття України не як суверенної держави, а як чогось не тривалого, що так чи інакше опиниться в складі Росії

Про це політтехнолог й фахівець з виборчих стратегій Сергій Гайдай розповів 28 вересня 2019 року в ефірі програми "Досьє" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Я спілкуюся з великим прошарком людей і спілкуюся інколи в кулуарах. Я зараз можу чесно сказати. Мій знайомий - це був соціолог Євген Копатько - він активно обслуговував Партію регіонів. І ці розмови серед людей, які тоді складали керівництво Партії регіонів, були кулуарними. Вони взагалі вважали, що Україна - явище, скажімо так, тимчасове. І що так чи інакше треба готуватися до того, що колись вона знову стане частиною Російської імперії. І вони хотіли в цій імперії займати якісь посади. Це його пряма мова, якщо чесно",  - заявив Гайдай.

Ці та інші дані, додав він, спонукали його написати у 2008-2009 роках 40-сторінковий текст, присвячений можливому російському вторгненню й рекомендаціям щодо захисту України, який потім активно ширився в мережі.