МАУ Коломойського заборгувала державному аеропорту "Бориспіль" 300 млн

Борг авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) перед держпідприємством "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" становить близько 300 млн грн

Про це президент перевізника Євген Дихне повідомив в інтерв'ю Liga.net.

"Є затверджений план виплат аеропорту "Бориспіль", який авіакомпанією МАУ виконується. Сума заборгованості на сьогодні - в районі 300 млн грн", - повідомив Дихне.

У той же час глава перевізника не відповів на запитання про борг компанії перед держпідприємством "Украерорух".

"Борги зараз не в моєму фокусі - це сьогодні не є фактором у прийнятті рішень. Я не можу на них вплинути - вони вже є. Мій аналіз зараз націлений на питання, як зробити так, щоб ми витрачали менше, а заробляли більше. І бажано не втрачали гроші. В результаті - вивести компанію в зону прибутковості, щоб не створювати нові борги. Можу сказати, що ті борги, які є, не критичні для МАУ з її оборотом", - сказав Дихне.

При цьому глава авіакомпанії не зміг уточнити, скільки літаків належить безпосередньо МАУ, а скільки знаходиться в лізингу у пов'язаних з її власниками фірм.

"Не знаю. Вивчення цього зараз не є першочерговим завданням. Для мене важливо зараз увійти в операційну діяльність компанії і вирішити ті питання, які в МАУ є проблемними з точки зору завдання заробляння грошей. Потрібно повернути авіакомпанії колишню гордість. Тоді буде значно простіше розмовляти з контрагентами по реструктуризації боргу і інших питань", - сказав Дихне.

У той же час Дихне запевнив, що Ігор Коломойський, якому належить 25% акцій авіакомпанії, не займається операційним управлінням МАУ.

"Це людина (Коломойський, - ред.), яка профінансувала в розвиток компанії. Але побудував стратегію, підібрав менеджмент Арон Майберг. І, як я це розумію, саме Майберг - людина, яка відповідає за функціонал наглядової ради за цю компанію перед усіма іншими акціонерами" , - сказав президент МАУ.

При цьому глава компанії заявив, що не знає складу її акціонерів.

"Я не знаю склад акціонерів. Для мене це не важливо", - сказав Дихне.