Російський "радник" президента ЦАР звинуватив Ходорковського у загибелі журналістів

Валерій Захаров, який офіційно обіймає посаду "радника" президента Центральноафриканської республіки з національної безпеки, звинуватив опозиційного до Кремля підприємця Михайла Ходорковського в загибелі у країні трьох російських журналістів

Про це він заявив, спілкуючись із співробітниками російського пропагандистського каналу "Россия-1".

"Провокацію, так, звичайно хотів організувати. Але його провокація призвела до трагедії насправді. Це його вина. Товариша Ходорковського, у першу чергу", - заявив Захаров.

Достеменно невідомо, ким є насправді Валерій Захаров, чим він займається і чиї інтереси представляє у Центральноафриканській республіці. Проте незалежні російські журналісти неодноразова наголошували, що реальна влада у країні належить структурам, пов'язаним з ПВК "Вагнера", створеної близьким до Кремля бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Російські журналісти Орхан Джемаль, Олександр Расторгуєв і Кирило Радченко були вбиті в ЦАР в липні 2018 року. Вони розслідували діяльність приватної військової компанії Вагнера в рамках проекту, що фінансується Центром управління розслідуваннями антикремлівського політика Михайла Ходорковського. Їхні тіла знайшли 30 липня співробітники місії ООН на дорозі в 23 кілометрах від міста Сібю.