Душ, Wi-Fi, буфет та пральня: на вокзалі Києва депутатську залу переобладнали для військових

У Києві на залізничному вокзалі відкрили комфортну залу очікування для українських воїнів, до кінця місяця планується відкриття і в інших обласних центрах

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Залу очікування для військовослужбовців переобладнали з депутатської. Її відкриття відбулося 1 жовтня.

"Ми з вами перебуваємо в колишній депутатській залі. Сьогодні відкриваємо зал для військовослужбовців. Це символічна подія. Ми - в неоплатному боргу перед захисниками України. Впродовж двох тижнів відкриємо такі самі зали у шести основних українських містах. Ми беремо зобов’язання за місяць відкрити такі зали в усіх обласних центрах", - зазначив керівник "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

У новій залі очікування створено всі умови для того, щоб українські захисники могли відпочити й привести себе в порядок. Тут є санітарні кімнати, буфет, душ, камера схову, бібліотеку. Окрім цього, для захисників встановили пральну машину, прасувальну дошку з праскою, крісла, телевізор, холодильник, розетки Wi-Fi, камери спостереження.

Фото: Міноборони

"Це справді важлива подія у житті військовослужбовців, а особливо тих, які переміщаються залізничним транспортом. Саме з таких кімнат починається відчуття того, що люди, які зі зброєю в руках захищають українську незалежність і свободу нашого народу, реально потрібні державі", - зауважив начальник головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ генерал-лейтенант Олег Грунтковський.

У кімнаті відпочинку забезпечуватимуть умови для психологічної реабілітації й дозвілля військовиків. Для цього тут працюватимуть громадські активісти та волонтерські організації.

Зала працюватиме цілодобово, а розташована вона на першому поверсі будівлі Центрального вокзалу столиці.