"112 Україна" позивається до Нацради щодо відмови у продовженні ліцензії

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов, у якому позивачі оскаржують рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення щодо відмови ним у продовженні строку дії ліцензії на мовлення

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

Позивачами у даному адміністративному позові зазначені п’ять телерадіоорганізації, які здійснюють  мовлення під емблемою "112 Україна".

"У позовних вимогах, зокрема, зазначено – визнати протиправними та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 26 вересня щодо відмови у продовженні строку дії ліцензії на мовлення", - зазначають у суді.

Разом з адміністративним позовом до суду надійшла заява про забезпечення позову, у якій просять суд зупинити дію зазначених рішень Нацради та зобов’язати відповідного провайдера поновити надання позивачам послуг з розповсюдження у цифровому форматі телевізійних програм  у повному обсязі та без будь-яких змін аудіовізуального ряду на каналі мовлення багатоканальної телемережі.

Нині судом вирішується питання щодо відкриття провадження та щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

Зазначимо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не продовжила ліцензію на цифрове мовлення телеканалу "112 Україна"