До світової прем'єри фільму "Захар Беркут" випустять тематичну срібну монету

До показу екранізації однієї з найважливіших повістей української літератури в кінотеатрах понад 50 країн світу "Ощадбанк" замовив карбування срібної монети "Захар Беркут"

Про це повідомляє пресслужба "Ощадбанку".

10 жовтня у понад 50 країнах світу стартує світова прем'єра стрічки режисера Ахтема Сеітаблаєва ("Хайтарма", "Чужа молитва", "Кіборги") з зіркою "Термінатора-2" Робертом Патріком у головній ролі.

Окрім нього у фільмі знялися зіркові актори з України, США, Великої Британії, Монголії, Казахстану.

"У світовій традиції випуск монет, приурочених до прем’єр фільмів, викликають значний інтерес серед шанувальників кіномистецтва. Срібна монета "Захар Беркут" - перший в історії випуск монети до прем’єри українського фільму", - зазначили у банку.

Срібну монету "Захар Беркут" викарбував Монетний двір Польщі, який має славетну понад 250-річну історію. Дизайн монети розробили майстри Монетного двору Польщі на основі матеріалів, наданих власником авторських прав на фільм "Захар Беркут".

На реверсі монети викарбувано сцену з фільму, де герой у бойовому спорядженні оглядає величні карпатські гори. В нижній частині монети - дата світової прем’єри фільму "10.10.2019". Верхню третину реверса займає надпис "Захар Беркут", виконаний тим же шрифтом, що застосовується у фільмі та у всіх матеріалах про нього.

На аверсі монети більшість зображень і надписів мають дзеркальну поверхню. По центру монети розташоване стилізоване зображення вільного птаха беркута в оточенні силуетів монгольських воїнів. У верхній частині аверса вздовж канта розташовано надпис "Республіка Камерун" французькою (емітент монети), нижче – рік випуску "2019". Нижню частину аверса займає надпис "500 франків КФА" французькою (номінал монети).

Монета має презентаційну упаковку – рамку, в якій між двома прозорими силіконовими мембранами утримується монета посередині повноколірного пейзажу, де карпатські гори продовжують сцену з фільму на реверсі монети. Ілюстрована обкладинка рамки служить сертифікатом до монети, де українською і англійською мовами наведені її характеристики.

Весь наклад монети "Захар Беркут" надійде у продаж виключно в Україні.