Російське розслідування: Трамп просив допомоги у прем’єрів Британії та Австралії, - CNN

Президент США Дональд Трамп вирішив залучити нових прем'єр-міністрів Британії та Австралії Бориса Джонсона і Скотта Моррісона, аби вони допомогли довести неспроможність розслідування щодо втручання РФ в американські вибори

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

"Його нові колеги, вважав Трамп, можуть допомогти йому досягти давньої нав’язливої ідеї: дискредитації "російського розслідування". Трамп порушував це питання в телефонних розмовах з британським прем’єром Борисом Джонсоном та австралійським прем’єром Скоттом Моррісоном протягом літа", - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерел, протягом декількох місяців до цього глава Білого дому намагався дізнатися у своїх помічників, чи вважають вони, що Велика Британія і Австралія були якимось чином причетні до початку розслідування, яке проводив спецпрокурор США Роберт Мюллер.

Пізніше Трамп сказав радникам, що вірить, що може переконати нових лідерів Британії та Австралії співпрацювати з генпрокурором США Вільямом Барром у розслідуванні проти РФ.

На переконання глави Білого дому, попередні прем'єр-міністри двох держав Тереза Мей і Малкольм Тернбулл сприяли тому, що розслідування Мюллера набуло таких серйозних масштабів.

Раніше видання The New York Times повідомило, що Трамп у телефонній розмові намагався тиснути на прем'єр-міністра Австралії Скотта Моррісона задля власної політичної вигоди.