Масові протести в Іраку: майже 30 загиблих

Кількість загиблих з початку масових антиурядових протестів в Іраку збільшилася до 27 осіб, сотні отримали поранення

Про це повідомляє Reuters.

За даними поліції, в четвер, 3 жовтня, під час зіткнень в місті Ед-Діванія загинули двоє поліцейських і двоє протестувальників.

У сусідньому місті Ель-Хілла, відповідно до джерел в поліції і лікарні, один протестувальник був забитий до смерті. Ще троє осіб були застрелені в одному з районів Багдада.

У місті Ер-Рафаї в ніч на четвер загинули семеро осіб. Під час нічних сутичок в південному місті Амара загинули чотири людини.

Таким чином за три дні антиурядових акцій протесту загинули 27 осіб. Серед загиблих є як демонстранти, так і співробітники поліції. Понад 600 осіб отримали поранення.

Протести в Іраку почалися 1 жовтня у зв’язку з безробіттям, поганими комунальними послугами та корупцією.

Стихійні протести переросли в масові заворушення і зіткнення з поліцейськими. Для розгону демонстрацій силовики застосовують бойові патрони і сльозогінний газ.

Антиурядові протести швидко поширилися по країні завдяки соцмережам. На другий день протестів влада Іраку відключила в країні Інтернет.

Без доступу в мережу залишилося 75% території Іраку, в тому числі Багдад. Блокування не було в підконтрольних курдам районах.

Демонстранти вимагають "падіння режиму".