Конгресмени вимагають від Білого дому документи щодо розмови Трампа і Зеленського

Конгресмени від Демократичної партії вимагають від Білого дому надати документи щодо розмови президентів США та України – Дональда Трампа та Володимира Зеленського

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Голови Комітету у закордонних справах Еліот Енгель, Комітету з розвідки Адам Шифф і Комітету з нагляду Елайджа Каммінгс Палати представників Конгресу США зажадали від Білого дому документи, щодо липневої бесіди президентів США Дональд Трампа і України Володимира Зеленського.

Вимога обумовлена проведеною демократами перевіркою, спрямованою на прийняття рішення про імпічмент президенту.

"Ми глибоко шкодуємо, що президент Трамп поставив нас і націю в таке становище, але його дії не залишили нам вибору, крім як видати цю повістку", - йдеться в поширеній заяві глав комітетів.

Прес-секретар Білого дому Стефані Грішем заявила, що ця повістка нічого не змінює.

"Ця повістка нічого не змінює - просто більше запитів на документи, втрачений час і долари платників податків, які в кінцевому підсумку покажуть, що президент не зробив нічого поганого", - сказала Грішем.

За інформацією американських ЗМІ, адвокати Білого дому вважають, що Трамп може ігнорувати вимоги законодавців доти, поки контрольована демократами Палата представників не здійснить голосування за рішенням про імпічмент.